top of page
Search
  • quiblacadhargutt

Vai jūs varat saņemt 60 eiro pabalstu par malku, ja esat mantojuma procesā?



Pabalsts par apkuri 60 eiro: kas ir tiesīgs un kā pieteikties?




Valdība ir pieņēmusi lēmumu sniegt mājsaimniecībām finansiālu atbalstu apkures sezonas izdevumu daļējai segšanai. Šis atbalsts ir paredzēts visiem, kas apkurina savus mājokļus ar elektroenerģiju, dabasgāzi, centrālapkuri, granulām, briketēm vai malku. Turklāt noteiktas papildu pabalstu izmaksas pensiju saņēmējiem un citiem sociāli neaizsargātiem iedzīvotājiem, kā arī paplašinātas mājokļa pabalsta saņemšanas iespējas.




pabalsts par apkuri 60 eiro




<h Valsts atbalsta mērķis un apjoms




Valsts atbalsta mērķis ir mazināt mājsaimniecību finansiālo slogu, kas radies sakarā ar augsto enerģijas cenu pieaugumu. Valdība ir paredzējusi izmaksāt 60 eiro pabalstu par apkuri katram mājoklim, kurā dzīvo viens vai vairāki iedzīvotāji. Pabalsts tiks piešķirts vienreizīgi un neatkarīgi no mājokļa platības vai īpašumtiesībām. Pabalsta kopējais apjoms ir aptuveni 100 miljoni eiro.


Atbalsta veidi un saņēmēji




Atbalsts par elektroenerģiju




Atbalsts par elektroenerģiju ir paredzēts tiem, kas izmanto elektroenerģiju kā galveno vai papildu apkures avotu. Lai saņemtu atbalstu, ir jābūt reģistrētam kā elektroenerģijas lietotājam un jāiesniedz pieteikums savam elektroenerģijas piegādātājam. Pieteikuma termiņš ir līdz 2023. gada 31. janvārim. Atbalsts tiks izmaksāts ar nākamo elektroenerģijas rēķinu vai ar atsevišķu maksājumu.


Atbalsts par dabasgāzi




Atbalsts par dabasgāzi ir paredzēts tiem, kas izmanto dabasgāzi kā galveno vai papildu apkures avotu. Lai saņemtu atbalstu, ir jābūt reģistrētam kā dabasgāzes lietotājam un jāiesniedz pieteikums savam dabasgāzes piegādātājam. Pieteikuma termiņš ir līdz 2023. gada 31. janvārim. Atbalsts tiks izmaksāts ar nākamo dabasgāzes rēķinu vai ar atsevišķu maksājumu.


Atbalsts par centrālapkuri




Atbalsts par centrālapkuri ir paredzēts tiem, kas izmanto centrālapkuri kā galveno vai papildu apkures avotu. Lai saņemtu atbalstu, ir jābūt reģistrētam kā centrālapkures lietotājam un jāiesniedz pieteikums savam centrālapkures pieg ādātājam. Pieteikuma termiņš ir līdz 2023. gada 31. janvārim. Atbalsts tiks izmaksāts ar nākamo centrālapkures rēķinu vai ar atsevišķu maksājumu.


Atbalsts par granulām, briketēm un malku




Atbalsts par granulām, briketēm un malku ir paredzēts tiem, kas izmanto šos kurināmos kā galveno vai papildu apkures avotu. Lai saņemtu atbalstu, ir jābūt reģistrētam kā šo kurināmo lietotājam un jāiesniedz pieteikums savam pašvaldības sociālajam dienestam. Pieteikuma termiņš ir līdz 2023. gada 31. janvārim. Atbalsts tiks izmaksāts ar pārskaitījumu uz norādīto bankas kontu.


Papildu atbalsta pasākumi




Piemaksa pensijai un citiem pabalstiem




Papildus atbalstam par apkuri, valdība ir paredzējusi izmaksāt piemaksu pensijai un citiem pabalstiem tiem iedzīvotājiem, kuru ienākumi nepārsniedz 500 eiro mēnesī. Piemaksa pensijai ir 30 eiro, bet piemaksa citiem pabalstiem ir 20 eiro. Piemaksas tiks izmaksātas vienreizīgi līdz 2023. gada 31. martam.


Mājokļa pabalsta paplašināšana




Valdība ir pieņēmusi arī lēmumu paplašināt mājokļa pabalsta saņemšanas iespējas un palielināt tā apjomu. Mājokļa pabalsts ir paredzēts tiem iedzīvotājiem, kuru ienākumi nepietiek, lai segtu mājokļa izdevumus, piemēram, īres maksu, komunālos maksājumus vai hipotekāro kredītu. Mājokļa pabalsta apjoms ir atkarīgs no mājokļa izdevumu apmēra, iedzīvotāju skaita un ienākumiem. Valdība ir noteikusi, ka mājokļa pabalsta maksimālais apjoms ir 300 eiro mēnesī, bet minim ālais apjoms ir 50 eiro mēnesī. Turklāt valdība ir paaugstinājusi ienākumu robežu, kas ļauj saņemt mājokļa pabalstu, līdz 800 eiro mēnesī uz vienu iedzīvotāju. Lai saņemtu mājokļa pabalstu, ir jāiesniedz pieteikums savam pašvaldības sociālajam dienestam. Pieteikuma termiņš ir līdz 2023. gada 31. janvārim.


Kā saņemt pabalstu par apkuri 60 eiro


Kur iesniegt pieteikumu par pabalstu par apkuri 60 eiro


Pabalsts par apkuri 60 eiro bez čeka


Pabalsts par apkuri 60 eiro ar malku


Pabalsts par apkuri 60 eiro ar granulām


Pabalsts par apkuri 60 eiro ar dīzeļdegvielu


Pabalsts par apkuri 60 eiro ar sašķidrināto naftas gāzi


Pabalsts par apkuri 60 eiro ar elektrību


Pabalsts par apkuri 60 eiro ar dabasgāzi


Pabalsts par apkuri 60 eiro ar centrālapkuri


Kāds ir pabalsta par apkuri 60 eiro aprēķins


Kāds ir pabalsta par apkuri 60 eiro izmaksas grafiks


Kāds ir pabalsta par apkuri 60 eiro maksimālais apjoms


Kādi ir pabalsta par apkuri 60 eiro saņemšanas nosacījumi


Kādi ir pabalsta par apkuri 60 eiro pieprasīšanas dokumenti


Kādi ir pabalsta par apkuri 60 eiro atsauksmes


Kādi ir pabalsta par apkuri 60 eiro bieži uzdotie jautājumi


Kādi ir pabalsta par apkuri 60 eiro alternatīvie varianti


Kādi ir pabalsta par apkuri 60 euro ietaupījumi


Kādi ir pabalsta par apkuri 60 euro ieguvumi


Pabalsts par apkuri 60 euro un mājokļa pabalsts


Pabalsts par apkuri 60 euro un pensiju piemaksa


Pabalsts par apkuri 60 euro un maznodrošinātajiem


Pabalsts par apkuri 60 euro un invalīdiem


Pabalsts par apkuri 60 euro un trūcīgajiem


Pabalsts par apkuri 60 euro un bērniem


Pabalsts par apkuri 60 euro un grūtniecēm


Pabalsts par apkuri 60 euro un studentiem


Pabalsts par apkuri 60 euro un bezdarbniekiem


Pabalsts par apkuri 60 euro un pensionāriem


Pieteikties pabalstam par apkuri 60 euro tiešsaistē


Pieteikties pabalstam par apkuri 60 euro klātienē


Pieteikties pabalstam par apkuri 60 euro pa telefonu


Pieteikties pabalstam par apkuri 60 euro pa pastu


Pieteikties pabalstam par apkuri 60 euro pa epastu


Saņemt pabalstu par apkuri 60 euro uz bankas kontu


Saņemt pabalstu par apkuri 60 euro uz kartes kontu


Saņemt pabalstu par apkuri 60 euro uz skaidru naudu


Saņemt pabalstu par apkuri 60 euro uz rēķina samazinājumu


Saņemt pabalstu par apkuri 60 euro uz valsts budžeta līdzekļiem


Kādi ir atbalsta izmaksas un ieguvumi?




Valdība ir novērtējusi, ka atbalsta pasākumi par apkuri un mājokļiem kopumā izmaksās aptuveni 200 miljonus eiro no valsts budžeta. Šie pasākumi ir paredzēti kā īstermiņa risinājums, lai palīdzētu iedzīvotājiem pārvarēt enerģijas cenu pieauguma radīto finansiālo grūtību situāciju. Valdība cer, ka šie pasākumi dos pozitīvu ietekmi uz iedzīvotāju dzīves kvalitāti, sociālo drošību un ekonomisko aktivitāti.


Biežāk uzdotie jautājumi




Kur var atrast vairāk informācijas par valsts atbalstu par apkuri?


  • Vairāk informācijas par valsts atbalstu par apkuri var atrast vai savas pašvaldības sociālajos dienestos.



Vai ir kādi ierobežojumi vai nosacījumi atbalsta saņemšanai?


  • Atbalsta saņemšanai nav nekādu ierobežojumu vai nosacījumu attiecībā uz m ājokļa tipa, izmēra, atrašanās vietas vai īpašumtiesībām. Atbalsta saņemšanai ir jābūt reģistrētam kā attiecīgā kurināmā lietotājam un jāiesniedz pieteikums savam piegādātājam vai pašvaldībai. Atbalsts tiks piešķirts vienreizīgi un neatkarīgi no faktiski patērētā kurināmā daudzuma.



Kādi dokumenti ir nepieciešami atbalsta pieteikumam?


  • Atbalsta pieteikumam ir nepieciešams iesniegt sekojošus dokumentus: personu apliecinošs dokuments, mājokļa īpašumtiesību vai nomas līgums, kurināmā piegādes līgums vai rēķins, bankas konta numurs un deklarācija par ienākumiem. Ja atbalstu pieteicas vairāki mājokļa iedzīvotāji, ir jāiesniedz arī viņu personu apliecinošie dokumenti un deklarācijas par ienākumiem.



Kad un kā tiks izmaksāts atbalsts?


  • Atbalsts tiks izmaksāts līdz 2023. gada 31. martam. Atbalsta izmaksas veids ir atkarīgs no kurināmā veida. Ja atbalsts ir par elektroenerģiju, dabasgāzi vai centrālapkuri, tad atbalsts tiks izmaksāts ar nākamo rēķinu vai ar atsevišķu maksājumu no piegādātāja. Ja atbalsts ir par granulām, briketēm vai malku, tad atbalsts tiks izmaksāts ar pārskaitījumu uz norādīto bankas kontu no pašvaldības.



Vai ir iespējams saņemt vairākus veidus atbalsta vienlaicīgi?


  • Jā, ir iespējams saņemt vair ākus veidus atbalsta vienlaicīgi, ja izpildās visi attiecīgie nosacījumi. Piemēram, ir iespējams saņemt atbalstu par elektroenerģiju un papildu piemaksu pensijai, ja ienākumi nepārsniedz 500 eiro mēnesī. Tomēr atbalsta kopējais apjoms nedrīkst pārsniegt 60 eiro par katru mājokli.



44f88ac181


1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page